neděle 22. ledna 2012

"ČERNÍ MOTORKÁŘI" ZAVRAŽDILI DŮSTOJNÍKA ÍRÁNSKÝCH VZDUŠNÝCH SIL

V sobotu 21. ledna v íránském městě Horambad ležícím na západě státu, začala dvojice motorkářů pálit na vojáky. Podle sdělení íránská masmédií byl zabit jeden důstojník, jeden voják byl zraněn. Přepadení se odehralo přiblížne v 0630 ráno, ale informace o něm došla až v neděli.

Podle svědků se dvojice motorkářů přiblížila ke koloně vojáků, kteří jeli na základnu vzdušných sil, a zahájili na ně palbu. Důstojník byl zabit, mezi vojáky vznikla panika. Útočníci, které íránská masmédia označila za "černé motorkáře", z místa činu ujeli.

Je známo jméno zavražděného: je jim 43-letý Ali Reza Fimani. Nezveřejňuje se však jeho hodnost. Je známo, že byl vysoce postaveným důstojníkem íránských vzdušných sil. Druhý voják, který byl v důsledku střelby zraněn, je Said Biranud. Byl zasažen do krku a nohy. V íránských a zahraničních masmédiích se mluví o "mobilním teroru" proti íránským vojákům a vědcům, který by mohl být organizován zahraničními rozvědkami. Dříve Teherán obviňoval z podobných útoků izraelský MOSSAD, americké CIA a britskou MI-6. Podobná obvinění zazněla po vraždě jáderného fyzika Ahmadi Roshana. V tomto případě se ale oficiální zdroje v Teheránu omezují jen na to, že se provádí vyšetřování.


Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/22jan2012/kalandia_108.html?fb
JAN 22, 1524, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat