pondělí 16. ledna 2012

HAMAS VOLÁ PO TOTÁLNÍ VÁLCE PROTI IZRAELI


Představitel palestinské teroristické organizace HAMAS Sami Abu Zuchri v neděli 15. ledna vyzval arabské hackery po celém světě k zahájení "elektronické války proti izraelské okupaci". Učinil tak přes novináře, pracující v sektoru Gaza. V jeho výzvě se mluví o tom, že nabourání izraelských stránek otvírá "nové možnosti odporu".

Výzva Abu Zuchri byla procitována téměř všemi známými masmédií. Vláda Izraele se obává, že v nejbližším čase se mohou obnovit masové útoky na stránky s doménou ".il".
Minulý týden pod útokem byly stránky izraelské hasičské služby a osobní stránky náměstka ministra vnitra Izraele Dani Ajalona. Odpovědnost za první útok vzali na sebe hackeři z Gazy, za druhý - hackeři ze Saúdské Arábie.
Je nutno zmínit, že Dani Ajalon a Sami Abu Zuchri vydávali hlasitá prohlášení poté, co hackeři zveřejnili desítky tisíc údajů o platebních kartách izraelců. Ajalon 7. ledna označil tento čin za teroristický a za "vyhlášení války", a podotkl, že "zločinec bude potrestán". Abu Zuchri 8. ledna podpořil hackery a poté začal vyzývat k pokračování útoků proti Izraeli. Hlavními terči arabských hackerů se mohou stát stránky státní správy, politických stran, bank, úvěrových družstev, stránek s online-platbami, etc.



Materiál převzat z: http://www.newsru.co.il/mideast/16jan2012/hamas_104.html
JAN 16/11, 2316 CET, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat