středa 18. ledna 2012

ZAHAL ZNIČIL SKUPINU BOJOVNÍKŮ NA SEVERU GAZY

Okolo hodiny polední izraelští vojáci likvidovali skupinu teroristů nedáleko Beit-Hanunu, což je na severu sektoru Gaza. Podle předběžných informací v důsledku vzdušného úderu a tankové střelby byli zničeni teroristi.

Podle rozhlasové stanice "Kol Yisrael", teroristi se snažili nainstalovat výbušná zařízení vedle bezpečnostního plotu v obvodu severněji izraelské vesnice Kfar Aza (kopec Abu Safija). Palba na ně byla zahájena poté, co nezareagovali na výzvu zastavit se.

Palestinská agentura MAAN sděluje, že se střílelo na několik cílů na východ od Beit-Hanunu. Podle slov svědků, izraelské vzdušné síly vypustily 4 rakety, kromě toho byly zapojeny i tanky a kulomety velké ráže. Agentura také podotýká, že kvůli střelbě medíci nemohli poskytnout první pomoc postiženým.

Doteď není známo, zda smrt teroristů nastala v důsledku střelby nebo detonace výbušného zařízení. Tisková služba ZAHALu řekla jen, že vojáci budou pokračovat v  zabraňování pokusů poškodit občany Izraele. Odpovědnost za tento incident armáda dala HAMASu.

Agentura MAAN zveřejnilo jméno jednoho zabitého, 23letého Mohammaa Shakira Abu Udy. Přitom se mluvilo o tom, že jeden zraněný byl odvezen do nemocnice v Beit-Hanunu v kritickém stavu, třetí byl středně těžce zraněn. Později se stalo známým i jméno těžce zraněného: je jim Ahmad Khalid az-Zanin. Podle MAANu bylo mu pouhých 17 let.

Palestinské informační centrum patřící HAMASu, sděluje, že na "obyvatelé Gazy" zaútočila izraelská letadla a vrtulníky na kopci Abu Safija, a to poté, co se na něj střílelo z děl a kulometu.

Zprávy palestinských masmédií nepotvrzují, zda jde o teroristy, největší důraz je však kladen na to, že jednou z obětí je nezletilý.


Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/18jan2012/gaza_108.html
JAN 18/12, 1557, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat