úterý 31. ledna 2012

IZRAEL JE JEDNIČKOU V KYBERBEZPEČNOSTI

Společnost McAfee, specializující se v zabezpečení počítačové bezpečnosti, přidělila Izraeli nejvyšší stupeň připravenosti k počítačové válce. Izrael tak společně s Finskem a Švédskem vede rating se 4.5 body z 5 možných. USA, Franci, Britanie a Německo mají 4.

McAfee hodnotila technické možnosti států v boji s hackery a modernizace  legislativy v oblasti postihu hackerství. Na Izrael, jak tvrdí McAfee, padá do tisíce hackerských útoků za minutu, a jsou s úspěchem odráženy.
 
Podle Izhaka Ben-Israele, vysokého náměstka premiéra Binjamina Netanjahua, poradce v oblasti bezpečnosti, členové hackerské skupiny ANONYMOUS podnikají desítky tisíc útoků na izraelský stát, ale nepáchají větší škody. Reálná hrozba pramení ze států a velkých zločineckých organizací.


V Tel-Avivu byl vytvořen zvláštní úřad kyberbezpečnosti, mezi jehož úkoly patří také i odrážení útoků a vyhodnocení jejich potenciálního nebezpečí pro kritickou infrastrukturu.
"Přínosem tohoto hodocení je v jeho subjektivitě", říká hlavní specialista McAfee v oblastí technologií Raj Samani. "Odráží totiž chápání připravenosti států ke kyberobraně v očích těch, kdo doopravdy chápe, jak se věcí mají a denodenně se v tomto oboru vzdělává".



Materiál připraven podle: http://jewishnet.ru/articles/1064
JAN 31, 1504, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat