pátek 20. ledna 2012

IZRAEL ZÍSKAL DATABÁZI SE ČTYŘMI MILIÓNY OTISKŮ PRSTŮ LEBANONCŮ

V pátek 20. ledna lebanonský deník As-Safir napsal, že se do rukou jedné izraelské společnosti, napojené na izraelské bezpečnostní služby, dostala databáze, obsahující ne méně než 4 milióny otisků prstů lebanonských občanů. Jde tedy o otisky téměř každého obyvatele Lebanonu.
Jak říká As-Safir, Izrael získal přístup k této databázi přes francouzskou společnost, působící v Lebanonu. Příští týden tato otázka bude vynesena na jednání vlády, iniciátory její diskuze jsou ministři od HIZBALLAHu.

Deník uvádí komentář ministra vnitra Maruana Charbela, který říká, že se informace právě prošetřuje a je příliš brzo na jakékoliv závěry. Ministr vnitra podotkl, že pokud se informace potvrdí, je připraven sám iniciovat diskuzi této otázky na jednání vlády, jelikož se jedná o "citlivé téma, zasahující do národních zájmů".

Podle Charbela databáze otisků byla uložena v Centrální bance podle nařízení ministrerstva vnitra. Ministr neví, jak soukromá společnost mohla získat přístup k této databázi, ale musel přiznat, že má report, podle kterého je tato databáze v rukou izraelců.


Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/20jan2012/lebanon_115.html?fb
JAN 20, 1501, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat