úterý 17. ledna 2012

VOJÁCI ZAHALU NESMĚJÍ STŘÍLET PO ŽIDECH

Velitel roty 13. praporu brigády Golani vydal rozkaz: za žádných podmínek nestřílet po Židech. Tato instruktáž se prováděla před možnými střety s osídlenci.
Poté, co minulý měsíc osídlenci přepadli vojenskou základnu brigády Ephraim, v jehož důsledku jeden důstojník byl lehce zraněn, bývalý ministr obrany Binjamin Ben Eliezer přizval střílet do každého, kdo ohrozí život vojáka ZAHALu, nezáleže na náboženském vyznání či státní příslušnosti.Ve čtvrtek, den po té, co síly státní bezpečnosti a služba týlu evakuovala baštu osídlenců v Mitzpe Avichai, vojáci Golani dostali přesné instrukce od svého velitele.
"Jsme před těžkou sobotou, proto buďte bedliví", řekl shromáždivším se vojákům jejich velitel. "Ať se děje co se děje, klidně ať hoří celý svět, nikdo nestřílí po židech! Nepřejeme si občanskou válku".

Tisková služba ZAHALu vysvětlila: "Byla to instruktáž před operací, v níž ZAHAL je pouze třetím elementem bezpečnosti (první 2: policie a Shin Bet - aut.). Instruktáž se prováděla v souladu s rozumným vyhodnocením hrozeb v souladu s pravidly použití střelných zbraní".

Důstojník také nařídil, aby se vráta základny držela uzavřená v případě, že židovští osídlenci se budou snažit dostat dovnitř.
"Začne-li vzpoura, máme prostředky pro rozehnání davu, které nám pomohou lehce zvládnout situaci. Pamatujte: budou-li Židé vás proklínat nebo nadávat do nacistů, vězte, že tyto výroky nejsou určeny vám a proto je ignorujte".

Přepadení vojenské základny brigády Ephraim donutil velení ZAHALu obnovit operační manuály v situacích proti židovským rebelům. Vojáci mohou používat různé prostředky pro rozehnání davu, jako např. tasery a plynové granáty. Kromě toho, je dovoleno si násilně držet rebely, dokud nebudou předány policii.


Materiál převzat z: http://www.jewish.ru/news/israel/2012/01/news994303779.php
JAN 17/12, 0037, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat