úterý 17. ledna 2012

NÁBOŽENŠTÍ ZIONISTÉ VYZÝVAJÍ K NEPLNĚNÍ BRANNÉ POVINNOSTI

Téměr stovka mladých lidí, vzdělávajících se v ieshivách (ieshiva = nábožesnká škola, aut) podepsali petici, v níž vyzývají k neplnění branné povinnosti a odmítnutí služby v ZAHALu. Důvodem je nucení k poslechu ženského zpěvu.


Petici předcházelo několil hromadných dopisů od lidí před povoláním do služby na jméno vrcholního velitele Generálního štábu s žádosti o přezkoumání otázky ženského zpěvu.

Dříve ve své kolonce v nábožesnkých novinách "Be-Sheva" rábí Elizeer Melamed, který je nejuznávanější a těšící se velké autoritě osobou, kategoricky vystoupil proti ženskému zpěvu v ZAHALu.
Kritikoval rozhodnutí Generálního štábu, podle kterého všichni vojáci budou povinně poslouchat ženský zpěv. "Účastníci fóra Generálního štábu vedeného vrcholním velitelem diskutovali na téma kombinace mužů a žen v ZAHALu a usnesli se na to, že státních akcí se budou účastnit povinně všichni, dokonce i tehdy, budou-li zpivat ženy. Toto usnesení vůbec nebralo ohled na názory lidí, striktně dodržujících tradice", napsal rábí.

27. prosince vrcholní velitel Generálního štábu, gen.-leut. Beni Ganz řekl, že ZAHAL nezakáže ženám zpívat na akcích, ale nebude zároveň nutit vojáky, kteří se jich účastnit nechtějí. Během svého vystoupení na rozhlasové stanici "Galey ZAHAL" řekl, že "nikdo nemá zájem o rozdmýchávání konfliktu mezi vojáky ZAHALu".
Spolu s tím, podle slov Ganze, kompromis se bude vztahovat pouze na zábavné akce, které se konají ve volném čase. Během oficiálních akcí vojáci budou muset poslouchat ženský zpěv. "Ženy mohou sloužit v jakékoliv hodnosti, v jakémkoliv místě, v závislosti na jejich schopnostech, tedy tohle nemůže být otázkou k diskuzi", řekl Ganz.

 Materiál připraven podle: http://cursorinfo.co.il/news/novosti/2012/01/17/ishtamtut/
JAN 17/12, 1436, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat