pondělí 16. ledna 2012

KYBERNETICKÁ VÁLKA PROTI IZRAELI: ARABŠTÍ HACKEŘI NABOURALI STRÁNKY BURZY A EL-ALu

Skupina propalestinských hackerů, jmenující se Nightmare ("Noční můra") splnila svůj slib a nabourala internetové stránky Tel-avivské burzy cenných papírů a největší izraelské letecké společnosti El Al.

Obě stránky byly vyřazeny z provozu dnes ráno, 16. ledna. Podle stavu k 1030 stránky burzy byly částečně zprovozněny, avšak v 1100 přístup byl znovu odepřen. Teprvé od 12 hodin provoz byl plně obnoven. Vedení burzy sdělilo, že obchodování probíhá v normálním režimu, a servery, na nichž jsou umístěny webové stránky, nijak nesouvisí s burzovními počítači.
Stránky El-Alu podle stavu k 1200 nejsou přístupné. Společnost El-Al sděluje, že funogvání stránek elal.co.il není stabilní: "Víme o vedené během posledních dvou týdnů kybernetické válce proti státu Izrael. El-Al přijímá veškerá bezpečnostní opatření ve fungování stránek společnosti. Výsledkem jsou dočasné komplikace ve fungování stránek". Po polední společnost znovu zprovoznila fungování stránek.

Jak sdělila státní rozhlasová stanice "Kol Yisrael", společně s "Noční můrou" odpovědnost za nové útoky na sebe vzal saúdský hacker 0xOmar, který dříve publikoval na Internetu osobní údaje a čísla kreditních karet desítek tisíc izraelců. Ověřit, zda tyto informace jsou pravdivé, zatím není možné.
Mezitím, minulou noc židovský hacker přezdívaný Hannibal, zveřejnil jména a hesla ke 20 tisícům blogů (rozuměj: profilů, aut.) na Facebooku, jejichž vlastníci pocházeli z různých islámských států. Sdělil také, že má informaci, která otvírá přístup k bankovním účtům stovek tisíc obyvatel Íránu a Saúdské Arábie.


Materiál převzat z: http://www.newsru.co.il/israel/16jan2012/cyber303.html
JAN 16/12, 2342. Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat