pondělí 7. května 2012

VLÁDA IZRAELE SCHVÁLILA ZÁKON O ROZPUŠTĚNÍ KNESSETU

Tisková služba premiér-ministra Izraele informuje, že v pondělí 7. května izraelská vláda schválila návrh zákona o rozpuštění Knessetu. Jak vyplývá z oficiální zprávy, vláda zmocnila legislativní radu k podání návrhu zákona o předčasných volbách, které se uskuteční SEP 4/12.
Podle informací redakce NEWSRU.CO.IL návrh zákona o rozpuštění Knessetu se bude projednávat dnes večer. Diskuse se má protáhnout až do rána.

Připomeneme, že večer 6. května, kdy se konalo grémium LIKUDu, premiér Netanjahu řekl, že nepochybuje o vítězství ve volbách a doufá, že se mu podaří vytvořit maximálně širokou vládnoucí koalici. Premiér také řekl, že Izrael se před jistou dobou ocitl na začátku "předvolební kampaně, která bude trvat rok a půl", což podle něj hrozilo bezpečnosti státu. Nynější čtyřměsiční volební kampaň je proto přijatelnější ze všech hledisek.

Ve svém vystoupení před účastníky konference Netanjahu řekl, že během posledních 3 let vláda dosáhla mnoha úspěchu ve všech důležitých oblastech, zejména v ekonomice a bezpečnosti. Ujistil také i o důvodech svého znovuzvolení. Podle výsledků průzkumů veřejného mínění, provedených minulý týden společností TNS-Teleseker a institutem Dialog, LIKUD ke dnešnímu dni nemá žádné rivaly a s jistotou zvítězí. Druhou stranou v parlamentu se stane AVODA. Třetí může být podle prognoz Náš dům Izrael.


MAY 7/12, 1756, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat