pondělí 14. května 2012

NASRALLAH ŘEKL, ŽE MÁ VŠECHNY IZRAELSKÉ DOMY NA MUŠCE

Lídr HEZBOLLAHu Hassan Nasrallah prohlásil, že bojovnici této teroristické organizace jsou schopny zničit jakýkoliv cíl, nacházející se na území Izraele. Ve videoprohlášení, kde se obrácí na své stoupence, řekl, že lebanonci již nebudou uprchlíky.
"Jsme schopni zasáhnout nejen Tel-Aviv, ale i jakoukoliv budovu, nacházející se v něm. V něm a v celé okupované Palestině. Na každé zničení domu, nacházejícího se v Dakhaniyi, zareagujeme zničením domu v Tel-Avivu", prohlásil Nasrallah. Ve svých slovech narážel na shiitskou čtvrť Beirutu, která vyjadřuje obrovskou podporu HEZBOLLAHu.

Podle Nasrallaha již nastal konec dnům, kdy lebanonci museli opouštět své domy, zatímco Tel-Aviv žil obyčejným životem. "Už se to nestane. V případě dalšího konfliktu my zůstaneme, a oni zmizí. Nebudeme se bát my, nýbrž oni", řekl on.

Ve své řeči, zasvěcené ukončení rekonstrukce čtvrti Dakhaniyi, zničené během Druhé lebanonské války, lídr teroristů vyjádřil hluboké poděkování Íránu. Ten zdůraznil, že právě ajatollah Ali Khamenei a prezident Mahmood Ahmadinejad přispěchali na pomoc lebanonským shiitům.

Řeč Nasrallaha, v níž odsoudil Izrael a poděkoval Íránu, se stala nejostřejší za poslední měsíce. Je nutné si povšimnout, že HEZBOLLAH zpřísňuje diskurz v závislosti na vyostření konfrontace mezi Izraelem a Íránem - hlavním nepřítelem a vládcem lebanonských teroristů.


MAY 14/12, 2125, Z.G.


Žádné komentáře:

Okomentovat