pondělí 7. května 2012

CHULDAI - NETANJAHU: POD TEL-AVIVEM JE ČASOVANÁ BOMBA

Ron Chuldai, tel-avivský primátor, se obrátil na premiéra s požadavkem vyřešit problém afrických nelegálních imigrantů, kteří žijí v Izraeli. Chuldai poukazuje na to, že tel-avivské úřady nemají mechanismy vyřešení tohoto problémů, kvůli čemuž se situace v některých městských čtvrtích vymkla kontrole.
Tisíce nelegálů z Afriky nemají prostředky na živobytí nebo zdroje příjmů, proto nemohou uspokojit své základní potřeby, a proto jsou nuceny porušovat zákon.

V dopise, jehož fragmenty přivádí server YNET, primátor Tel-Avivu mluví o tom, že vláda musí podniknout protiopatření již teď a nečekat na dostavbu bezpečnostního plotu na hranici s Egyptem nebo otevření centra pomoci nelegálům v Negevu. Ve svém dopise Chuldai přirovnává Afričany k "tikající načasované bombě", umístěné pod jižní čtvrti Tel-Avivu a mluví o tom, že obyvatelé těchto čtvrtí nemusí čelit invazi sámi.

Tento dopis byl napsán brzy poté, co se v tel-avivské čtvrti Shapira odehrálo několik střetů mezi místními obyvateli a nelegálními imigranty. V jednom případě se nezletilá Izraelka obrátila na policii s tím, že během Dne nezávislosti byla sexuálně napadena nelegálně pobývajícími Afričany. Zanedlouho poté na dům, kde žili nelegálové z Eritreye a Sudanu, bylo hozeno několik zápalných lahví. Skupina obyvatel Shapira pak demonstrovala proti nečinnosti úřadů ve vztahu ke složité situaci s nelegály.


MAY 7/12, 1842, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat