úterý 6. března 2012

IZRAEL VYVINUL NOVOU SUPERZBRAŇ

Společnost ISRAEL WEAPON INDUSTRIES (IWI) vyvinula nový model lehkého kulometu ráže 7.62 mm, který dokáže vést mířenou střelbu jednotlivými ránami a v poloautomatickém režimu. Informuje o tom DEFENSE PROFESSIONALS.
Podle vydání, kulomet NEGEV NG7 je vyvinut na bázi populárního kulometu NEGEV ráží 5.56 mm a je jedinou zbraní ráží 7.62mm, schopný střílet jednotlivě. V automatickém režimu kadence kulometu převyšuje 700 výstřelů za minutu.

NEGEV NG7 se může "krmit" jak bubnovým zásobníkem, tak i nábojovým pásem a může se instalovat na vrtulníky, lodě nebo pozemní techniku. Nový izraelský výrobek má plynový regulátor pro zvýšení kadence v nepříznivých podmínkách, NVG mířidlem na bázi tritia, lištami Picatinni pro instalaci dodatečné optiky a taktických doplňků a až čtyřmi pojistkami. 

Podle výkonného ředitele IWI Uriho Amita, NEGEV NG7 je nejmodernějším kulometem svého druhu, hlavně díky své ergonomii a zvýšené výdrže konstrukce. Jak řekl Amit, vývoje NG7, stejně jako i u jiných vzorů zbraní IWI, se účastnili specialisté od ZAHALu.

Kulomety NEGEV používají armády Izraele, Kolumbie, Costa-Riky, Estonska, Indie, Thailandu a Gruzie.


MAR 6/12, 1909, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat