čtvrtek 22. března 2012

HAMAS SE VRACÍ NA CESTU BOJE SE "ZIONISTICKÝM NEPŘÍTELEM"


Palestinská organizace HAMAS zveřejnila 22. března prohlášení, určené k 8. výročí likvidace zakladatele Islamského hnutí odporu šejka Ahmada Yasina. V tomto prohlášení islamisté se znovu hlásí k ozbrojenému odporu a prohlašují, že toto je jedinou cestou k osvobození Palestiny.
"Vyzýváme také hlavu Palestinské národní administrace Mahmuda Abbase, aby odmítl jednat se samozvaným židovským státem, jelikož pod touto záminkou náš zionistický nepřítel rozšiřuje své osady a vyhání araby z Jeruzaléma", stojí v prohlášení.


"Zločiny Izraele, vraždy a vyhnání z rodných zemí, izolace našich lídrů nepodlomí naši vůli k vítězství. Jen stmelí palestince v bojí za návrat jednou nám odňatých prav", stojí ve zveřejněném dokumentu.

HAMAS potvrzuje obnovení národního příměří s FATAHem. Lídři organizace jsou přesvědčeni, že tento proces povede k realizaci národních záměrů palestinského národa a stane se důstojným nástrojem pomsty za krev, prolitou v boji s Izraelem.

HAMAS také vyzývá muslimy chránit od svatyně Chrámové hory před nevěřícími a svatyni Al-Quds - hlavní město budoucího palestinského státu. "Jakékoliv pokusy o vytvoření židovského města z Jeruzaléma čeká nezdar", dokládají autoři dokumentu.


MAR 22/12, 2216, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat