úterý 27. března 2012

ARABOVÉ, KTEŘÍ ZAÚTOČILI NA IZRAELSKÉ VOJÁKY U NEMOCNICE, JSOU NA SVOBODĚ


Okresní soud v Haifě nařídil propustit z vazby pětici arabů, která je obviňována z útoku na vojáky u nemocnice RAMBAM. Šestý obviněný zůstal ve vazbě.
Soudce Ron Shapira zamítl žádost o ponechání všech šesti arabů ve vazbě. Soudce vysvětlil, že leč jde o závažný zločin, prvotní verze o nacionalistickém motivu zločinu nebyla potvrzena. Podle Shapira podezřelí se chtěli pouze pomstít skupině židovských výrostků, kteří je také napadli u nemocnice, a popletli si je s vojáky, kteří neměli na sobě ten den uniformu.


Shapira podotkl, že zanedlouho před incidentem v domě jednoho z podezřelých probíhal piknik. Skupinka židovských výrostků se snažila k nim připojit. Brzy poté se strhla bitka. Židé házeli na dům kameny a způsobili tak škodu, načež z místa události utekli. Policie, kterou zavolali arabové, na místo nedorazila. Pak arabové obvolali své známé a vydali se hledat výtržníky. U nemocnice narazily na vojáky, které údajně spletli s útočníky a napadli je.

Vojáci byli napadeni u nemocnice RAMBAM 25. února. Arabové házeli na vojáky kameny, bili je, jednomu z vojáků se snažili vyřezat na hlavě nějaký urážlivý nápis. Ochranka nemocnice, která se nacházela víc než 100 metrů od místa události, uslyšela křiky a zamířila na pomoc vojákům. Arabové pak z místa činu ujeli. Vojáci byli lehce zraněni, nacházeli se v šoku.

Policie zatkla 11 lidí, kteří byli obvinění z ublížení na zdraví za přitěžujících okolností, a také i z maření soudního procesu.


MAR 27/12, 1245, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat