neděle 25. března 2012

ADDENDUM K ROZTRŽCE MEZI IZRAELEM A OSN

Pozn.: článek je ze 23. března t.r.
Izraelský vicepremiér, ministr zahraničí Avigdor Liberman, který se nachází s oficiální návštěvou v Singapuru,   
se sešel s prezidentem tohoto státu Tony Tanem.
Avigdor Liberman diskutoval s prezidentem Tanem o rozhodnutí Rady OSN pro lidská práva vytvořit vyšetřovací komisi ve věci budování osad. Hlava izraelského ministerstva zahraničí řekl, že daná organizace se stala opravdovým divadlem absurdu, ve kterém vládne přetvářka a dvojí standardy. "V okamžiku, kdy terorista z AL-QAEDy zavraždí u dveří židovské školy rabína a tři jeho děti, v okamžiku, kdy syrský diktátor nelítostně vyřizuje účty se svými obyvateli, Rada pro lidská práva za pomoci "osvícených" státy typu Mauritanie či Bangladeshe se usnese, že potřebuje prošetřit budování domů pro obyvatele Iudee a Samarie. O antiizraelských rezolucích přijatých bez žádného faktického podkladu ani nemluvě", podotkl Avigdor Liberman.

Hlava izraelské diplomacie řekl, že hodlá provést ve svém resortu speciální zasedání, na němž se bude probírat možnost bojkotu Izraelem činnosti Rady pro lidská práva. Mimoto, Liberman se bude snažit přesvědčit vedení jiných civilizovaných států spolu s USA, aby ukončily spolupráci s danou organizací, jejíž činnost je absolutně irelevantní a absurdní.

Izraelský premiér řekl, že palestinci pořád dávají najevo, že se nezajímají o znovuobnovení jednání.

"Izrael musí čelit teroru AL-QAEDy ze strany jedné a diplomatickému teroru Abu-Mazena ze strany druhé",  podotkl Liberman.

Zbývá doplnit, že ministr strategického plánování Moshe Ya'alon řekl, že Izrael nemá záměr spolupracovat s danou komsí. "Rada pro lidská práva se zvedá na nové vrcholy cynismu a absurdu", dodal Ya'alon.


MAR 25/12, 2107, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat