pondělí 26. března 2012

DENÍKU HAARETZ HROZÍ TRESTNÍ ŘÍZENÍ. KVŮLI ITAMARU

Obyvatelé Itamaru, který je v Samarii, podali žalobu proti novinářce a redaktorovi deníku HAARETZ. Obviňují je z křivdy, pomluv a šíření lží a požadují omluvu a kompenzaci morální újmy. Požadovaná částka činí 200 tisíc šekelů.
Novinářka Neri Livna zveřejnila v deníku HAARETZ článek, v němž mimo jiné konstatovala následující: "Obyvatelstvo Itamaru má největší sklony k násilí. Alespoň jednou za dva roky v tomto prostředí vyroste vrah". Neri Livna se neostýchala zmínit o jménech těchto "vrahů" - Gadi Tana a Yaron Dagani. Jednoduchým způsobem, tedy nahlédnutím do archivů a tiskových prohlášení soudů a policie se dalo zjistit, že výše jmenovaní nikdy nebyli za vraždu odsouzeni, ale ani z nebyli podezřelí z jejího spáchání. Samotná Neri Livna, která údajně má opačné informace, se neobrátila na policii a nepřinesla žádnou evidenci.

Nejhorší na tom je, že HAARETZ, který je hodně citován na Západě, vytvořil situaci velice cynickou, a to tak, že odvrátil pozornost od vraždy skutečné (tragédie ve městečku Itamar - chladnokrevné vraždy rodiny Fogel) a pokusil se o zaměření pozornosti na vraždy neexistující, které byly údajně spáchány obyvateli Itamaru.

Za zmínku stojí skutečnost, že za 30 let své existence Itamar přišel o 20 svých obyvatel, všichni zavražděni araby. 

Přiblížně totéž se děje s nedávnou tragédii v Toulouse, kde se hlavními "hrdiny" médií nestaly zavražděné děti a učitel, ale vrah, jehož biografie a okolnosti vraždy se neustále a široce diskutuji. O to hůř - během těchto diskuzí se mystifikují. 

Ani Neri Livnat, ani deník HAARETZ zatím neposkytly žádný komentář k podané žalobě.


MAR 26/12, 1426, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat