čtvrtek 22. března 2012

FRANCOUZSKÁ SPECIÁLNÍ POLICIE ÚTOČÍ NA DŮM VRAHA ŽIDOVSKÝCH DĚTÍ


Severním příměstím Toulouse, ve čtvrtí, ve které jednotky francouzské speciální policie obklíčily dům, v němž se zabarikádoval Muhammad Mera, který je podezřelý ze spáchání několika vražd včetně útoku na židovskou školu v Toulouse, otřásly 3výbuchy.
Podle představitelů francouzské policie, speciální komando zahájilo operaci šturmu bytu teroristy, jak informuje agentura REUTERS.


Následně se informovalo, že v okolí domů jsou slyšet nové výbuchy a také střelba. Podle některých informací, policisté vyhodili do povětší dveře bytu a vymlátili všechna okna. Média také informují, že v důsledku výbuchů v noci na 22. března byli zraněni dva policisté. Při prvním pokusu o šturm byli zraněni 3 policisté.

Předpokládá se, že Mera je dobře vyzbrojen: kromě samopalu Kalašnikova a automatickou pistolí UZI také má k dispozici několik ručních granátů, nejspíš má i jiné zbraně.

Policie má rozkaz zajmout teroristu živého.

Již dříve se policisté pokoušeli útočit na dům, a pokaždé Mera na ně střílel. Přitom představitelé policie zdůrazňovali, že nejspíše Mera neměl v úmyslu vraždit policisty a střílel na ně nejspíš proto, aby ho nezatkli.

V 0630 ráno se ozval další výbuch.

Francouzská televize o této operaci říká, že je to "vysilovací válka". Přičemž novináři, kteří se nacházejí na místě události již druhým dnem, říkají, že jsou "k smrti unaveni" z toho, že operace šturmu zabírá tak mnoho času. 

Novináři informují, že Muhammad Mera během jednání s policisty prohlásil, že se chce stát "shakhidem se zbraní v ruceů. Tyto informace potvrdil hlava Ministerstva vnitra Claud Gueant, který zdůraznil, že minulou noc (tedy noc z 21. na 22. března) Mera nereagoval na výzvy policistů vrátit se k jednáním. Není vyloučeno, že terorista je mrtev.

Okolo 1100 na 31. hodině od začátku operace, jednotky speciální policie vkročili do domu, kde se ukrýval Muhammad Mera.


MAR 22/12, 1208, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat