pátek 2. března 2012

ASHARK AL-AWSAT: V SÝRII SE VRAŽDÍ LÍDŘI ARMÁDY OSVOBOZENÍ PALESTINY

V pátečním vydání deníku ASHARK AL-AWSAT (článek je v arabštině, anglickou verzi jsem nedokázal opatřit, jelikož prostě není - aut.) který se vydává v Londýně, je publikován článek, v němž se vypráví o vraždách lídrů organizace Armáda osvobození Palestiny v Sýrii.
Podle tohoto vydání, byli za poslední dobu zabiti tři lídři této organizace. Posledním z nich byl "plukovník" Abdel Nasser al-Makari. ASHARK AL-AWSAT informuje, že auto al-Makariho bylo ostřelováno neznámými útočníky v oblasti Yarmouk (předměstí Damašku) ve čtvrtek večer. "Plukovník" byl zabit, jeho řidič zraněn.

Před týdnem byl za podobných okolností zabit "generál" této "armády" Reza Khadr. Ještě před tím byl někým likvidován jiný lídr této organizace Rafiq Ali. Místní zdroje tvrdí, že na těle Aliho byly známky mučení.

Je zajímavé, že v článku vůbec nefiguruje varianta účasti izraelských speciálních služeb na těchto vraždách. Autoři publikace a obyvatelé Yarmouku jsou si jisti, že s důstojníky Armády osvobození Palestiny se "vypořádali" příslušníci speciálních služeb Asadova režimu. Motivem takové "pomsty" vidí odmítnutí podpory vládnoucího režimu v boji proti opozici.

Zdůrazněme, že většina lídrů palestinských organizací, které měly sídlo na území tohoto státu, již opustily zemi.


MAR 2/12, 1833, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat