sobota 3. března 2012

TERORISTKA, PROPUŠTĚNÁ V RÁMCI "SHALITOVA OBCHODU" VEDE TALK-SHOW NA PALESTINSKÉ TELEVIZI

Akhlam Tamimi, která dostala 16 doživotí za účast na teroristickém útoku v jeruzalémské pizzerii SBARRO a propuštěná na svobodu v rámci tzv. "Shalitova obchodu", vede  vlastní talk-show na televizní stanici AL QUDS TV, vlastněné HAMASem.

Připomeneme, že v důsledku útoku bylo zabito 15 civilistů a 130 zraněno. V tu dobu 20letá studentka pracovala jako freelance-novinář. 9. srpna 2001 Tamimi, která se vydávala za židovskou turistku, dopravila sebevražedného atentátníka Yizaddina al-Masri, obyvatele vesnice Akabe na Západním břehu do Jeruzaléma, na místo uskutečnění teroristického činu.


Po svém propuštění Tamimi řekla, že nelituje své účasti na teroristickém útoku. "Zasvětila jsem se jihadu kvůli Allahovi, a Allah mi daroval úspěch", řekla ona v rozhovoru iordanskému zpravodajskému portálu. "Chcete mě odsoudit kvůli tomu, co jsme provedla? Pro mě to nic není. Udělala bych to ještě jednou".


Po propuštění z izraelské věznice Akhlam Tamimi žije v Iordanii a stěžuje si na to, že se nemůže spojit se svým manželem v Gaze. Nedávno dostala místo pro vlastní pořád na televizi HAMASu. Pořád se jmenuje NASSIM AL-AKHRAR (Vítr svobody). Hlavním tématem pořadu jsou palestinští vězni v izraelských věznicích.

První díl pořadu, který byl odvysílán před nedávnem, byl zasvěcen důsledkům "Shalitova obchodu" a problémům palestinských vězeňkyň. Hostem pořadu se stal Salekh Aroori, ministr záležitostí vězňů ve vládě HAMASu a účastník jednání, které přivedly k podpisu výměnné dohody.

Aroori kromě všeho řekl, že jediný způsob docílení osvobození ostatních palestinských vězňů z izraelských věznic je pokračování v "odporu" a únosy vojáků ZAHALu.





ZMAN.COM
MAR 3/12, 1336, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat