čtvrtek 15. listopadu 2012

TZEVA ADOM V TEL-AVIVU

Poprvé v dějinách palestinkso-izraelského konfliktu teroristé z Gazy ostřelovali Rishon l'Tzion (12 km od Tel-Avivu). V 1635 obyvatelé Rishon l'Tzionu a Cholonu slyšeli výstražný signál TZEVA ADOM (Code Red, Červená barva). Někteří obyvatelé, kteří nejsou zvyklí na sirény varující před raketovým útokem, nepodnikli žádnou aktivitu. Někteří se však snažili najít nějaké útočiště.
Brzy po signálu v Rishon l'Tzionu zazněl silný výbuch. Přesné místo dopadu rakety není povoleno publikovat. Nejspíše jde o raketu FAJAR-5. V důsledku ostřelování nikdo nebyl zraněn, raketa dopadla do otevřeného terénu.

V 1837 ILT (izraelského času - pozn.aut.) sirény byly slyšet i v Tel-Avivu, brzy poté zřetelně zazněl silný výbuch. Sirény v Cholonu a Rishon l'Tzionu však pro tentokrát zůstaly klidné. Vedoucí tiskové služby ZAHALu brigádní generál Yoav Mordechay prohlásil, že raketa na zem nedopadla (nejspíš byla sestřelena systémem PRO). Zároveň však sdělil, že tato noc nebude klidnou. Služba Týlu prosí obyvatele Tel-Avivu a příměstí, aby nezapínali nahlas televize, rádia, přehrávače a jiná zařízení, aby nezmeškali signál TZEVA ADOM. 


NOV 15/12, 1852, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat