pátek 16. listopadu 2012

EGYPT VYHROŽUJE IZRAELI

Egyptský premiér Hisham Kandil navštívil nemocnici v Gaze. Kandil řekl: "Každý den palestinský lid pohřbívá shakhidy, aby dostal svému zákonnému právu".
Kandil také řekl, že zastupuje "miliony egypťanů", kteří budou podporovat palestinský boj "do konce". Ten také řekl: "Musíme zastavit tuto agresi. Nemůžeme připustit, aby tato tragédie pokračovala".

Kandil řekl: "Palestina je srdcem muslimského světa. Izrael musí splnit podmínky všech smluv, které podepsal. Palestina se musí sjednotit, Jeruzalém musí být osvobozen". Izraešltí analytíci poukazují na to, že daný výrok není ničím jiným, než přímou hrozbou roztrhnout Camp-Davidskou mírovou smlouvou. Kandil zřetelně poukazuje na to, že pozemní operace v Gaze je z pohledu Egyptu porušením této smlouvy.

Poté před Kandilem a hlavou HAMASu Haniyou vynesli tělo dítěte, které zahynulo v důsledku izraelského útoku. Haniya se dotknul prstem rány na jeho těle a hlasitě vykřikl do mikrofonu, ukazujic zkrvavený prst: "Tohle je krev Palestiny!".

Hlava HAMASu Ismayil Haniya prohlásil: "Revoluční Egypt stojí na straně palestinců, a tento vzkaz se dostane ke každému muslimovi, každému arabovi. Každý arabský stát musí konat tak, jak koná Egypt".


NOV 16/11, 2036, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat