sobota 24. listopadu 2012

DIE WELT: IZRAEL SI ZACHOVÁVÁ PRÁVO NA POZEMNÍ OPERACI V GAZE

Po osmi dnech konfrontace Izrael a palestinci přišli ke společnému komuniké. Izrael sice dal příměří šanci, nicméně vyhrazuje si právo na pozemní operaci v Sektoru Gaza za účelem "zabránění kontrabandě zbraní z Íránu do palestinského enklavu". Informuje o tom německý DIE WELT.

Vydání píše, že Izrael nemůže ignorovat skutečnost, že ozbrojenci z HAMASu, který utrpěl vážnou ránu kvůli zásahům izraelské armády, se budou zbrojit i nadále a připomenul i nedávný teroristický útok v Tel Avivu. Tento útok byl prvním za posledních šest let.

"Nehledě na příměří, izraelské vzdušné síly pokračují v ničení cílů na území Gazy", píše autor. "Předtím Izraelci ničili raketová odpaliště a muniční sklady, teď však ničí organizátory "raketového teroru". 

V článku se mimo jiné píše i o tom, že Írán se demonstrativně přiznal k válečné pomoci palestinským ozbrojencům. Mluvčí parlamentu Ali Larijani podotknul, že "Írán se pýšní tím, že chrání palestinský lid a HAMAS". Mimochodem, právě íránské FAJRy byly použity proti Izraeli.


NOV 24\12, 2125, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat