čtvrtek 15. listopadu 2012

IZRAELSKÉ TANKY V GAZE

Tankové jednotky ZAHALu zaútočily na pozice teroristů v centrální části sektoru Gaza, a také v Rafiahu a Jebaliyi. Informovaly o tom dnes ráno izraelská média.
Do nedávné doby se ZAHAL omezoval pouze na údery ze vzduchu či moře. Zapojení tankových jednotech do operace svědčí o možném rozšíření operace Mrakový sloup, informuje CURSORINFO.

Podle palestinských zdrojů, IAF ZAHALu vyhodily stovky letáků, obsahující výzvu k obyvatelům Gazy, aby se drželi co nejdál od raketometčíků a raket. "Civilisté nejsou našim cílem. Jakmile spatříte rakety, držte se od nich co nejdál", stojí v letácích.

Izrael se připravuje ke značnému rozšíření operace Mrakový sloup. Informoval o tom První kanál ITV s odvoláním na informované zdroje v Jeruzalémě. Podle informací Prvního kanálu, jde také o částečnou mobilizaci rezervistů a o přípravách na pozemní operaci v sektoru.

Jak informují noviny VZGĽAD, v noci na čtvrtek proběhlo urgentní zasedání Rady bezpečnosti OSN za zavřenými dveřmi. Bylo svoláno na žádost Egyptu, Maroka a Palestinské národní administrace z důvodu náhlého vyostření situace v Gaze.


NOV 15/12, 0954, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat