čtvrtek 15. listopadu 2012

NA JIHU IZRAELE VYHLÁŠEN VÝJIMEČNÝ STAV

Představitelé armády varují obyvatele jihu Izraele o tom, že v nejbližších dnech se situace může vyhrotit a žádají všechny občany o dodržení maximální opatrnosti a bezpečnostních pravidel a požadují plnění všech nařízení bezpečnostních služeb.
V zónách raketových útoků se ruší veškeré kulturní a zábavné události, podrobnosti sdělí organizátoři událostí. Více informací nabízí služba týlu.

Lékařská střediska BARZILAY (Ashkelon) a SOROKA (Beer-Sheva) se převádějí do nejvyššího stupně pohotovosti a připravují se na příjem zraněných.

Obyvatelé 40km zony u Sektoru Gaza musí zůstávat nablízku opevněným místnostem a budovám. V obcích v této zoně jsou zavřeny školy a školky. 

Obyvatelé 7km zony, kteří dostávají signál poplachu 15 vteřin před dopadem rakety, musí přespávat ve speciálních pokojích. Služba Týlu nařizuje občanům těchto oblastí nevycházet do práce, mimo specialisty životně důležitých profesí. Na zítra jsou zakázány jakékoliv demonstrace nebo mitinky, Služba Týlu také žádá o zdržení se návštěvy obchodních center.

V obcích mezi 7. a 40. km od hranice se Sektorem neplatí žádná omezení.

Po rozeznění poplašného signálu je nezbytně nutné utéct do nejbližší budovy a zůstávat tam po dobu 15 minut. Ten, kdo uslyší sirénu na ulici, musí vykonat totéž; pokud v jeho blízkosti žádné budovy nejsou - musí si lehnout na zem a zakrýt svojí hlavu rukama.

Řidičům a cestujícím osobních automobilů se v okamžiku rozeznění poplašného signálu předepisuje zastavení na krajnici, vystoupení z auta a lehnutí na zem. Není-li to možné, pak je nutné, aby se řidič zastavil na krajnici a zůstával v autě po dobu 10 minut.

Služba Týlu vyzývá občany ke sledování jejich aktualit a nařízení, zveřejňovaných v masmédiích.


NOV 15/12, 0043, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat