středa 7. března 2012

LIKVIDACE ÍRÁNSKÝCH JADERNÝCH VĚDCŮ BYLA NEEFEKTIVNÍ

Likvidace íránských jaderných vědců nezadržuje realizaci jaderného programu Islámské republiky. Takový závěr je obsažen v reportu publikovaném americkým výzkumným institutem ISIS.
"Atentáty na jaderné vědce a inženýry spojené s jaderným programem musí skončit, jelikož skrývají velké nebezpečí reakce a teroru proti občanům. O to více, tyto atentáty nejsou efektivní pro to, aby zdržely jaderný program, do kterého je zapojeno víc jak tisíc specialistů", píše se v reportu.

Druhý závěr reportu říká, že Írán letos jadernou zbraň nevyvine.

9. února zdroje v USA řekly o účasti Izraele na likvidaci íránských jaderných vědců. "Izrael financuje a trénuje skupinu íránských povstalců, zodpovědnou za likvidaci íránských jaderných vědců", řekly zdroje v rozhovoru televizi NBC.

Podle těchto zdrojů izraelská vnější rozvědka dodává povstalecké skupině peníze a trénuje její lidi. Dříve Teheran obviňoval Izrael právě z tohoto postupu.

Zdroj také zdůraznil, že skupina Íránské bataliony mujaheedů je zodpovědna za vraždy pěti jaderných vědců, které se odehrály za posledních několik let.

Ten dodal, že administrace Obamy o tom ví, ale nemůže přímo zasáhnout.

MAR 7/12, 1234, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat