pátek 2. března 2012

LÍDR AMERICKÝCH ISLAMISTŮ: ŽIDÉ MOHOU ZA ČERNOŠSKOU BÍDU

Louis Farrahan, lídr skandálně známé antisemitské skupiny Národ islámu, vystoupil tento týden na několikatisícovém sjezdu svých stoupenců v Chicagu, zasvěceném Dni ochránců. Během svého vystoupení, které trvalo téměř 3 hodiny, Farrahan tvrdil, že židé po dobu již sta let kontrolují všechna americká média, ekonomiku a kinematografii, a že "zionisté" se snaží uvrhnout amerku do boje s Íránem.
Ve středu o tom informovali zahraniční média a také zpravodajská agentura židovské komunity JTA s odvoláním na vydání RELIGION NEWS SERVICE. Kromě toho, Farrahan sělil, že právě židé nesou zodpovědnost za  karikaturu zveřejněnou v roce 2008 v časopise THE NEW YORKER, na níž je Obama vyobrazen v muslimské kufii. Zároveň sdělil přítomným, že židé "leč nejsou původem z Hollywoodu, jej okupují".

Řečník se také dotknul problému Íránu, a poradil všem americkým občanům, "bílým a černým, španělsky mluvicím a aziátům", aby neposílali své děti do války, rozpoutávanou zionisty ve jménu Izraele, který mají rádi víc, než USA. Tyhle pomluvné výroky lídr muslimů doprovázel slovy "nejsem antisemita, prostě mluvím pravdu". "Pozorně poslouchejte to, co vám řeknu: je jedno, co o Izraeli říká nebo pro něj dělá prezident Obama. Tak či onak je stejně podřízen zionistické vůli. Intervenuje ty státy, na které mu ukážou prstem neokonzervativci. Šel zachraňovat Wall Street také na jejich popud. Pro ně není rozhodující, co Obama udělá či neudělá pro Izrael, jelikož si to stejně neocení", cituje vydání Farrahana.

Dodatkem k těmto antisemitským řečem na sjezdu Národu islámu budou také demonstrovány jiné aspekty "okupace Ameriky židy" - zejména jejich velkou účast v obchodování s lidmi. Na sesi pod názvem "Byznys je válka: tajné napojení černých na židy" se referenti budou snažit přesvědčit posluchače v tom, že právě židé mohou za to, že černošská populace Afriky tak značně zaostává za bílým obyvatelstvem Ameriky. Připomeneme, že prezident Obama byl během své volební kampáně obviněn z toho, že získal podporu od Národu islámu. Obama, který musel vyhledat důvody ke své "očistě", řekl, že Farrahanovy výroky o Izraeli jsou "neakceptovatelné a hodné odsouzení" a podotknul, že vždy odsuzoval antisemitismus a byl věrným přítelem Izraele.

Jeho tehdejší soupeřka Hillary Clinton připomněla, že při volbách do Senátu v roce 2000 odmítla podporu Strany nezávislosti, která byla považována za antisemitskou. "Možná jsem za to zaplatila nějakou cenu, ale nemohla jsem si připustit, aby se moje jméno asociovalo s lidmi, razantně vystupujícími proti židům a Izraeli", řekla ona. Clinton požádala Obamu, aby odmítl Farrahanovu pomoc. Barak Obama odpověděl, že lídr Národu islámu mu nenabízel pomoc formálně, proto nemá co "odmítat". "Domnívá-li se však senátorka Clinton, že její slovo "odmitnout" je silnější než "odsoudit", já jsem připraven jak odmítnout, tak odsoudit", dodal Obama. 


NEWSRU.CO.IL
MAR 2/12, 1042, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat