čtvrtek 5. dubna 2012

V EILATU VYBUCHLY 2 RAKETY

V Eilatu v noci na čtvrtek, 5. dubna, zazněly 2 silné výbuchy. Informovali o tom místní obyvatelé.
Výbuchy zazněly krátce po půlnoci v okolí staveniště, které se nacházelo nedaleko okesu ha-Shachmon.

Krátce po výbuších policie Eilatu prohlásila, že nejde o rakety. Ale po druhé hodině ranní policie nalezla jednu raketu, která vybuchla vedle obytné oblasti. Místo dopadu druhé rakety se ještě hledá.

Jak informuje rozhlasová stanice KOL YISRAEL, v důsledku výbuchů nikdo nebyl zraněn, podle předběžných informací nebyla způsobena žádná škoda. Několik občanů se však muselo vyhledat lékařskou pomoc kvůli šoku.

Podle policie jde o raketu GRAD, která byla podle všeho vystřelena ze Sinajského poloostrova. S touto informací přichází NRG-MAARIV.

Zatím žádná teroristická odpovědnost nepřevzala zodpovědnost za raketové ostřelování.

Primátor Eilatu Meyir Itzchak ha-Levi ve vysílání rozhlasové stanice RESHET BET ujistil, že nehledě na noční ostřelování, izraelští občané a zaraniční turisté si mohou být jistí, že bezpečnostní síly zajistí klid ve městě. Podle primátora, žádná další varování o raketovém ostřelování dosud nebyla.

Teroristé neostřelovali Eilat náhodou: brzy je velikonoční týden, a do jižního letoviska míří tisíce izraelců. Teroristé se však domnívali, že nebude-li útok mít žádné oběti, tak způsobí aspoň ekonomickou škodu.

Oficiální Káhira zatím nekomentovala noční ostřelování izraelského Eilatu z území Sinajského poloostrova. Egyptská agentura MENA zatím nezveřejnila žádné informace o ostřelování.

Připomeneme, že v srpnu 2010 Eilat již byl několikrát ostřelován GRADy. Dvě rakety dopadly do Eilatského průplavu, jedna vybuchla v otevřeném terénu, ještě dvě - v Akabě (Iordanie), kde v důsledku výbuchu bylo zraněno 6 lidí. Představitelé egyptských bezpečnostních sil tehda prohlásili, že ostřelování provedli bojovníci HAMASu.


APR 5/12, 1229, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat