čtvrtek 5. dubna 2012

HAMAS: LŽI O OSTŘELOVÁNÍ EILATU JSOU JEN ZÁMIKNOU PRO ÚTOK NA GAZU

Palestinská teroristická organizace HAMAS kategoricky odmítá svojí účast na raketovém ostřelování izraelského letoviska Eilat. Neznámí bojovníci vystřelili několik raket na Eilat v noci ze 4. na 5. dubna. 

Představitelé HAMASu vydali prohlášení, v němž obviňují izraelskou vládu z fabrikování údajů o raketovém ostřelování. Teroristé tvrdí, že Izrael vyhledává záminku pro novou rozsáhlou vojenskou operaci v sektoru Gaza, k čemuž "šíří lži o ostřelování Eilatu".

Zdroje v bezpečnostních sílách Egyptu sdělily agentuře REUTERS, že ihned po zprávě o nočním ostřelování Eilatu v pohraničních oblastech na Sinaji egyptští policisté provedli sérií pátracích akcí, ale nenašli žádnou evidenci. Verze o raketovém ostřelování ze Sinaje tak nemá věcné opodstatnění.

Izraelský premiér Binjamin Netanjahu prohlásil, že na Sinajském poloostrově působí teroristické skupiny, které představují hrozbu pro bezpečnost Izraele. Předseda vlády řekl, že plot podél egyptské hranice zastaví bojovníky, nikoliv však rakety, a slíbil tak najít řešení problému raketového ostřelování Eilatu.


APR 5/12, 1909, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat