čtvrtek 5. dubna 2012

"PERUŤ PROTESTU" SE PŘIPRAVUJE K PROLOMENÍ IZRAELSKÝCH HRANIC

15. dubna do Izraele mají přilétět stovky propalestinských aktivistů v rámci akce, zvané Peruť protestu. Informuje o tom dnes, 5. dubna, tisková agentura WALLA.
"Izrael udělal z Palestiny hromadnou věznici, ale i vězni mají právo přijímat návštěvníky", prohlásil jeden z organizátorů perutě.

Vzdušný most, který je izraelskými médiemi označovaný jako "peruť solidarity" (neboli matas, podle analogie se slovem mashat - "flotila svobody", která je speciálně určena k protržení námořní blokády Gazy), se stane svérázným pokračováním protestních akcí, zasvěcených Dni země a Pochodu na Jeruzalém, které připravují radikální levicové organizace.

Podle Druhé televize ITV, mezi účastníky "perutě" je hodně žen a dětí, především z Francie a jiných evropských států. Účastníci se plánují vydat z letiště Ben-Guriona do Iudee a Samarie, kde se budou účastnit antiizraelských akcí.

Společné motto těchto akcí je "Vítejte v Palestině! Ne izraelské okupaci!". Událost vyvrcholí v Betlehemu.

Připomeneme, že v loni se analogická akce nekonala, jelikož evropské státy, z nichž demonstranti měli odletět, odlet zakázaly. Jednotlivci, kterým se podařilo dostat na letiště Ben-Guriona, byli deportováni ze státu.


APR 5/12, 1814, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat