úterý 20. listopadu 2012

Z ARABSKÉHO OKOLÍ

Níže je uveden souhrn krátkých zpráv na téma reakcí a událostí v arabských státech ze dne NOV 19/11.
Islámský Jihad: Raket máme dost. Írán nás podporuje
Tiskový mluvčí teroristické organizace Islámský Jihad Daud Shihab dnes večer informoval arabská média, že "palestinský odpor se nachází ve výborném stavu, raket máme dost a Tel Aviv je stále ohrožen". Mimo jiné se pochlubil tím, že Írán plně podporuje palestince v této válce.


Nasralla vyzval Araby k dodávkám zbraní do Gazy
Na pozadí jednání o zrušení námořní blokády Sektoru Gaza generální tajemník HEZBOLLAHu Hasan Nasralla vyzval arabské státy, aby dodávaly zbraně HAMASu. "Musíme revidovat roli Sýrii a Íránu v otázce ozbrojování Gazy", řekl Nasralla. "Opravdový Arab musí posílat zbraně do Gazy".


Izrael varoval Lebanon před raketovými údery
Lebanonská televize AL-JADIDA informovala, že Izrael varoval Lebanon před odpovědností za možné provokace a také varoval před raketovému ostřelování Izraele z jihu Lebanonu. Informuje o tom lebanonská agentura NOW LEBANON, podrobnosti však nesděluje.


Lebanonští vojáci našli na svých hranicích rakety, namířené na Izrael
Lebanonské zdroje dnes informovaly, že 19. listopadu vojáci nalezli v oblasti jižní hranice dvě rakety GRAD, připravené k odpalu a namířené na izraelské území. Vojáci zavolali pyrotechníky za účelem demontáže a odvozu obou raket. Na cestách k místu události byly vystaveny patroly. Kdo a za jakým účelem umístil rakety u izraelské hranice, se nesděluje. 


Podle materiálů ZMAN.COM a NEWSRU.CO.IL
NOV 20/11, 0006, Z.G.  

Žádné komentáře:

Okomentovat