čtvrtek 15. listopadu 2012

MODLITBA ZA VOJÁKY ZAHALU

מי שברך אבותינו אברהם יצחק ויעקב הוא יברך את חיילי צבא הגנה לישראל, העומדים על משמר ארצנו וערי אלוקינו
מגבול הלבנון ועד מדבר מצרים ומן הים הגדול עד לבוא הערבה ביבשה באוויר ובים. ייתן השם את אויבינו הקמים עלינו נגפים לפניהם. הקדוש ברוך הוא ישמור ויציל את חיילינו מכל צרה וצוקה ומכל נגע ומחלה וישלח ברכה והצלחה בכל מעשה ידיהם. ישמיד שונאינו תחתיהם ויעטרם בכתר ישועה ובעטרת ניצחון. ויקוים בהם הכתוב: כי השם אלוקיכם ההולך עמכם להלחם לכם עם אויבכם להושיע אתכם: ונאמר אמן

Překlad:
"Ten, Kdo žehnal naším otcům Avrahamovi, Yitzchakovi a Yaakovovi, nechť žehná bojovníkům Armády Obrany Izraele, kteří chrání naši B-ží zem a naše města od hranic Lebanonu do pouště egyptské a od velkého moře po stepi: na souši, ve vzduchu a na moři. Nechť B-h jim umožní uzřít naše nepřátele, jež na nás útočí, pořaženými a rozbitými před nimi.
Všem-cí, slavné je Jeho Jméno, nechť chrání je a uchrání je před všemi neštěstími a nebezpečím, od všeho zla a nemocí, a nechť pošle jim požehnání a štěstí ve všech počínáních jejich svatých rukou. Nechť [On] pokoří nepřátele jejich před nimi a odmění je věncem spásy a korunou vítězství.
A nechť se splní psané v Písmu Svatém: "Poněvadž P-n, B-h váš, jde s vámi, aby bojoval za vás s nepřáteli vašimi, aby vám pomohl". A řekneme - Amen."


NOV 15/12, 0123, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat