sobota 24. listopadu 2012

DŮLEŽITÉ: RUSKO VYSLALO K BŘEHŮM GAZY SVÉ BOJOVÉ LODĚ

Rusko vyslalo lodě Černomořské flotily k Sektoru Gaza. Informoval o tom 23. listopadu důvěryhodný zdroj ve velení námořních sil Ruské federace. Skupina bojových lodí je připravena evakovat ruské občany z Gazy v případě eskalaci konfliktu mezi Izraelem a palestinci.
Skupinu tvoří raketový křížník MOSKVA, hlídkový člun SMETLIVYJ, velké výsadkové lodě NOVOČERKASSK a SARATOV, mořská vlečná loď MB-304 a velký tanker IVAN BUBNOV. Skupina podle zdroje dostala rozkaz k dislokaci v uvedeném rajónu východní části Středozemního moře.


"Posádky lodí se budou během služby zabývat plánovou bojovou přípravou, obsluhou techniky a výzbroje", pojasnil zdroj.

Ještě před vstupem v platnost příměří mezi IZraelem a HAMASem ruští diplomaté pomohli svým občanům a jiným příslušníkům cizích států opustit Sektor Gaza. Dvěma autobusy bylo evakuováno na sto lidí. Celkem se v Sektoru nachází víc jak 400 občanů Ruské federace.

Dodáme, že 19. listopadu USA vyslaly k izraelským břehům tři výsadkové lodě pro případ možné evakuace svých občanů z Izraele. Lodě budou pobývat v daném regionu tak dlouho, jak to budou vyžadovat okolnosti a aktuální situace.


NOV 24\12, 2139, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat