sobota 17. listopadu 2012

TAL RUSSO: VĚTŠINA SKLADOVANÉHO HAMASEM ARZENÁLU SE NACHÁZÍ V OBYTNÝCH OBALSTECH

Velitel Jižního vojenského okruhu gen.-maj. Tal Russo komentoval průběh operace Oblakový sloup v Sektoru Gaza a řekl, že ZAHAL dokázal zasadit vážnou ránu teroristické organizaci HAMAS, ale o ukončení operace ještě zdaleka nejde.
Russo podotkl, že armáda disponuje plánem operace, podle kterého tlak na teroristy bude stále stupňovat, ale splnění tohoto plánu vyžaduje čas. Ten dodal, že teroristé ukázali sílu a dolet svých raket a skutečnost, že tyto rakety jsou namířeny na civilní obyvatelstvo, musí přestat být realitou.

Tal Russo sdělil, že jednou z ideí operace byla likvidace arzenálu raket středního doletu. Přitom řekl, že k danému okamžiku ZAHAL likvidoval větší část raket FAJR, které lze zlikvidovat bez vážných ztrát na životech obyvatelstva. Ale většina raket podle generála se nachází v obytných domech, školkách a nemocnicích, což ztěžuje jejich likvidaci. HAMAS pokračuje využití svého civilního obyvatelstva jako živého štítu, protože ví, že ZAHAL dělá vše pro to, aby minimalizoval ztráty mezi civilisty.


NOV 17/11, 2238, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat