středa 1. února 2012

FRANCIE POSÍLÁ LETADLOVOU LOĎ A "MISTRAL" K ÍRÁNSKÝM HRANICÍM

Podle informací izraelských médií s odvoláním na zdroje v armádě Francie posílá svojí jadernou letadlovou loď CHARLES DE GAULLE.
Očekává se, že během března-dubna budou do oblasti Perského zálivu a na východ od Ormuzského průplavu soustředěny minimálně 4 úderné skupiny letadlových lodí USA a Francie.




V současné době se v Perském zálivu nachází americká letadlová loď ABRAHAM LINCOLN. Je doprovázen raketovým křížníkem a dvěma torpédoborci námořnictva USA a po jedné lodi z Velké Británie a Francie.

Mezitím se na východ od Ormuzského průplavu - v severní části Aravijského moře, u jíhovýchodního pobřeží Íránu, nachází úderná skupina námořnictva USA s atomovou letadlovou lodí CARL WINSON.

V březnu se do Perského zálivu vypraví ještě jedna úderná skupina letadlových lodí v čele s atomovou letadlovou lodí ENTERPRISE. Její příchod se očekává přiblížně v dubnu. Do skupiny, která se nachází v Norfolku, VA, budou také patřit jeden raketový křížník a 3 raketové torpédoborce.

Aktuálně se ENTERPRISE účastní největších vojenských cvičení amerického námořnictva u východního pobřeží státu. Celkem se cvičení "BRAVE ALLIGATOR 2012" účastní 25 lodí a 20 tisíc námořníků a příslušníků námořní pěchoty, jejichž regimenty se budou vyloďovat během velké výsadkové operace.

Cvičení se účastní také lodi, letectvo a pozorovatelé 12 států. Francie je reprezentována výsadkovou vrtulníkovou lodí MISTRAL, kerá společně s americkými loděmi cvičí vyloďování námořní pěchtoty.

Není vyloučena účast této lodě, stejně jako i ENTERPRIS, v regionu Perského zálivu.

Právě teď v regionu Perského zálivu USA mají 2 armádní a jednu vrtulníkovou brigádu, čítající celkem 15 tisíc vojáků. Jsou umístěny na základnách v Kuvajtu. Pentagon má také dvoutisícový expediční batalion námořní pěchoty (USMC) a výsadkové lodě-"amfibie", mezi nimiž je i vrtulníková loď.




Materiál připraven podle: http://www.rosbalt.ru/main/2012/02/01/940525.html
FEB 2, 1719, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat