středa 15. února 2012

LE TEMPS: VÁLKA MEZI IZRAELEM A ÍRÁNEM JIŽ ZAČALA

Nehledě na absenci závěrů z vyšetřování, Izrael je přesvědčen, že za teroristickými útoky v Indii a Gruzii stojí agenti z Íránu. Potvrdí-li se izraelské obavy, tyto teroristické útoky lze považovat za část pomalu probíhající válkou mezi speciálními službami Izraele a Íránu, píše Le Temps.
"Tuto korelaci skutečností může potvrdit jen myšlenka o tom, že za těmito výbuchy stojí Írán", domnívá se Hasni Abidi z Ženevského centra výzkumu arabského a středozemského regionů. "Takový způsob provádění teroristických útoků vyžaduje určitou úroveň přípravy. Položená nálož připomíná zařízení, které zabilo íránského vědce Mustafu Ahmadi Roshana v lednu tohoto roku. Toto může být posláním z Teheranu". Kromě toho, jak dodává vydání, datum teroristických útoků se shoduje s výročím smrti Imada Mugnii, který byl náčelníkem lebanonského HIZBALLAHu. Navíc, Ali Khamenei slíbil pomstu za mezinárodní sankce a kampaň eliminace íránských fyziků.

Izraelská vláda obvinila Írán z odehravšího se úterý výbuchu v hlavním městě Thajlandu, v jehož důsledku byl zraněn i převážející bombu osoba, íránské národnosti. Nicméně, Hasni Abidi vyzývá  k tomu, aby "nikdo  příliš nevěřil zřejmé evidenci". "Spěch, se kterým izraelci obviňují Teheran, může být důvodem k nejhoršímu - vyhledáváním důvodu k válce", cituje vydání.


Materiál připraven podle: NEWSRU.CO.IL
FEB 15/12, 2042, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat